Black Heart

Rosette ll

Rosette ll är ett Connemara sto som föddes år 2001. Eftersom att alla brukar fråga om Rosette är min så börjar vi så här: Den 17 mars 2012 tog vi hem Rosette på prov, efter några månader bestämde ägaren av stallet att hon skulle köpa henne. Så hon blev kvar, jag är den ända som rider Rosette och hon betyder allt för mig. Även fast hon oftast inte vill gå frammåt så är hon den finaste på jorden. Rosette är en känslig C-ponny som har fått fel syn på ridningen och ridbanan. Hon vill inte alls gå frammåt och ställer sig gärna och sparkar istället för att göra det jag ber henne om. Men det är självklart något vi ska ändra på! Innan Rosette kom i mina händer så var hon faktiskt ute på tävlingsbanorna och kammade hem lite priser. Hur vet jag inte men sant är det. Rosette har en händelserik bakgrund som jag inte tänker gå in på men i alla fall. Nu ska vi, jag göra det bästa av henne, hon ska till mesta dels skolas om till Western och sen ska vi helt enkelt göra ridnigen roligare. Rent Allmänt så är Rosette en nyfiken godisälskande och lyhörd häst. Hon är speciell, och då menar jag inte speciell som att hon har en prick på vänster fram utan att hon är one of a kind. Allting kring Rosette är annorlunda, ingenting är som det ska. Och vill inte Rosette att det ska hända så händer det inte. #true
Här ovanför ser ni en bild på mig och en av dom första ridturerna på min bäbis

Tilde Elisabeth Wrangell

Hejsan! Tilde heter jag som driver den här bloggen och jag föddes den 2 januari 1999. Mitt liv är väl precis som alla andras, en tonårng som går gymnasiet och har finaste Simon Ekström till pojkvän. När jag inte pluggar, kollar serier eller lysnnar på musik så hänger jag med kompisar, shoppar, fotar och all min tid jag får över spenderas i stallet. Tränar gör jag dagligen, om inte på gymmet så är det hemma. Men det är inget jag skriver om. [edit, det kommer några sånna inlägg ibland] Jag har läst en grafisk kurs i skolan och gör gratis headers och bild retuscher till de som är sugna. Filmkurser läsar jag varje år och att filma och göra filmer är min passion just nu. Jag bor som sagt några mil utanför huvudstaden i en by där det bara bor gamlingar. Jag har bara 3 km till stallet så det går att komma dit med cykel, moped och bil.
 
Täby Enskilda Gymnasium - linjen Estet Media - foto, tv/filmproduktion.
 
 

Rosette II & Lexus

Rosette ll
Rosette ll är ett Connemara sto som föddes år 2001. Eftersom att alla brukar fråga om hon är min så börjar vi så här: Den 17 mars 2012 tog vi hem Rosette på prov, nån vecka efter att jag hade provridit henne. Ytterligare efter någon månad så köpte ägaren av stallet henne. Anette. Det är bara jag som rider Rosette och hon betyder allt för mig. Även om hon inte alltid vill gå frammåt så är hon finast på jorden. Hon är en känslig C-ponny som har fått fel syn på ridningen och framförallt ridbanan. Hon är "förstörd" inne i huvudet och förknippar därmed verkligen inte ridbanan som något roligt. Hon ställer sig gärna och sparkar lite bakut istället för att göra det jag ber henne om. Innan Rosette kom i mina händer så var hon faktiskt ute på tävlingsbanorna och kammade hem lite priser innom dressyr och hoppning. Hur vet jag inte, men sant är det.. Hon har en händelserik bakgrund som jag inte tänker gå in på. Nu försöker vi, eller rättare sagt, jag få det bästa ur henne. Hon går nu framåt och är positiv till att röra sig i skogen, på vägar, ängar och hoppa ute. Men det har tagit tid att komma hit.
 
Vi har också varit på massa horsemanship kurser tillsammans och vi har faktiskt varit med i uppvisningen alla gånger. Rent allmänt så är Rosette en nyfiken godisälskande och lyhörd häst. Rosette är så specielloch då menar jag inte speciell som att hon har en vit prick vid vänster fram hov. Utan att ingenting är sig likt kring Rosette. Hon är one of a kind.. 

pga ont och okänd smärta till och från i flera år, och typ utdömd av vetertnär så var jag tvungen att ta det svåraste beslutet i mitt liv. Att avliva henne stax efter att vi hade den oturen att hon blev sparakad av en ardenner och bröt bakbenet.
nu RIP .. min ängel. 2001-2015

 
 ↑ ↑
 
Visste ni att våran relation byggdes upp naturligt genom natural horsemanship från marken och sen förståelse och ledarskap innan jag satt upp på henne igen efter provridningen?
 

All information får stå kvar. klarar inte av att radera allting, hon är fortfarande de finaste i mitt hjärta.

 
 
Norrmarjums Lexus
Lexus kom till världen den 28 maj 2013, ungefär 3 veckor för sent. Han är en renrasig Connemara med Rosette ll som mamma och Fredriksminde Hazy Chance RC 73 som pappa. Lexus är en snäll - nu valack, 2-årig liten kille.

Lugn och väldigt nyfiken är han, känns som att han har ett väldigt bra psyke. Vi alla hoppas på att han växer och blir en stor D-ponny så att jag kan rida in honom och sen fortsätta utbildningen. 
 
här har ni honom, till vänster :) den vita är hans halvbror.
 
några dagar gammal.

Norrmarjums Lexus

Lexus kom till världen den 28 maj 2013, ungefär 3 veckor för sent. Han är en renrasig Connemara med Rosette ll som mamma och Fredriksminde Hazy Chance RC 73 som pappa. Lexus är en snäll - nu valack, 2-årig liten kille.

Lugn och väldigt nyfiken är han, känns som att han har ett väldigt bra psyke. Vi alla hoppas på att han växer och blir en stor D-ponny så att jag kan rida in honom och sen fortsätta utbildningen. 
 
här har ni honom, till vänster :) den vita är hans halvbror.
 
några dagar gammal.