Black Heart

Valborg vare ja

Hoppas att ni har haft en trevlig kväll så hörs vi i morgon, puss ♥

Vad är Centrerad Ridning?

"jo Centrerad Ridning (CR) är ett nytt sätt att uttrycka de klassiska principerna för ridning,genom att använda kroppsmedvetenhet, centrering och bildspråk,

CR har utvecklats av Sally Swift.
CR kan ge dig ett nytt perspektiv både på ridning och på andra aspekter av ditt liv.

Hur fungerar det?

Många människor är fångade i fällan av omedvetna vanor. Det sätt du använder din kropp på känns normalt och välbekant, även om du har vanemässiga beteendemönster som gör dig stel, sned eller ur balans. 
Naturligtvis känner och reagerar din häst på hur du använder din kropp, rätt eller felaktigt, vilket kan leda till missar i kommunikationen och obehag.
Centrerad Ridning hjälper dig att bli mera medveten om din kropp och dess möjligheter.
Du upptäcker inre balans, lugn och kontroll som möjliggör större frihet, smidighet och förmåga till koordination; 
din häst kommer att svara med bättre balans, hållning och framåtbjudning. Du och din häst blir ett och tillsammans kan ni njuta av en öppen kommunikation och lätthet i rörelserna.

Vilka är de grundläggande teknikerna i Centrerad Ridning?

Mjuka Ögon  
Tillåter ett större synfält, ökar medvetenheten om din och din hästs kropp, skapar mindre spänning och lättare, friare rörelser.

Korrekt andning   
Minskar spänning och trötthet, sänker  tyngdpunkten, engagerar dina djupa inre muskler och hjälper din häst att bli lugnare och mera uppmärksam.

Centrering
Tar dig till ditt centrum för kontroll och energi, djupt inne i den nedre delen av kroppen, vilket gör din sits stadig och säker. Centreringstekniker kan hjälpa dig uppnå den mjuka kraft och det tydliga fokus som är typisk för de orientaliska stridskonsterna.

Balans eller Byggstenarna   
Rätar upp din kropp och ger dig en äkta och stadig balans över din hästs tyngdpunkt, vilket gör det möjligt för dig att sitta säkert samtidigt som du följer hästens rörelser mjukt och bekvämt.

Jordning  
Leder till en bättre balans, säkerhet och stabilitet genom ökad medvetenhet om din kontakt med din häst och med marken via dina sittben och fötter.

 

Hur lär man sig centrerad ridning?

Centrerad ridning använder sig både av uppsuttet arbete och avsuttna övningar (markarbete) skapade för att lära sig anatomi och funktion eller hur den mänskliga kroppen arbetar och samverkar med hästens rörelser och balans
Allt arbete har praktiska tillämpningar inom din gren av ridning och för att lösa rid- eller träningsproblem. Att läsa böckerna ”ett med hästen” och ”Centrerad Ridning” ger en god introduktion, 
men att ta lektioner för en utbildad CR instruktör är det bästa sättet att verkligen uppleva Centrerad Ridning och kunna tillämpa det i sin egen ridning.

 

Vem har nytta av Centrerad Ridning?

CR hjälper ryttare att uppnå sitt eget och sin hästs bästa potential, tar bort rädsla, tvång och onödiga spänningar och hjälper ryttare att förstå hur de ska använda sin kropp bättre.

CR kan tillämpas på alla former av arbete med hästar och för alla typer av hästar och ryttare.

Centrerad Ridnings metoder har används av ryttare, tränare och instruktörer på alla nivåer, från nybörjare och promenadryttare till deltagare i olympiska spel.

 CR används inom terapeutisk ridning och har hjälpt många ryttare att fortsätta rida trots gamla skador eller kroniska sjukdomar. Men framförallt så är Centrerad Ridning fascinerande och roligt."

 

Förlåt, jag orkade inte skriva själv så jag kopierade och ändrade lite men hoppas att ni förstod ändå, har ni några fler frågor så kan ni kommentera, jag svarar så gott jag kan :) jag är ju inte proffs än men jag kan en del

 

//Thilde♥

 


hey

hallå där! Det har redan blivit Valborg och 2 långa o tråkiga skoldagar har gått. Ikväll blir det nog så att jag bara är med familjen och farmor o farfar som antagligen kommer ut. I morgon är det Maj och jag börjar bli nervösare och nervösare, min lilla bäbis kommer ju snart. Och juste, ni fick aldrig höra hur det gick på ridlektionen igår . . Om man säger såhär, det var flera månader sen jag verkligen red CR (centrerad ridning) Efter att när jag hade ridit cirka en kvart så var det som att jag tog på mig ett par invanda, sköna vantar. Fattar ni principen? Jag kom verkligen in i det igen, kände verkligen igen mig i allt och påmindes om hur mycket hästen verkligen lyssnar. Det var så roligt att rida CR igen! Sån otrolig känsla att rida det, man rider verkligen med hela kroppen, håller koll på vart man har allt, man rider inte alls med tyglar och bettet, visst kan man ta i tyglarna men de mesta görs av kroppen och sittbenen samt beckenet. Vart man har tyngdpunkten osv, jag kan sktiva ett inlägg senare så att ni förstår vad jag pratar om. . Så amazingt ridsätt! Tveka inte med att testa det någon gång, jag lovar att ni inte kommer ångra er. Men tillbaks till hur det gick, Totti lyssnar suuper bra på CR, vi kunde göra halt från traven utan att ta i tyglarna och sen komma upp i trav igen utan att använda skänklarna. Vi testade aldrig någon galopp eftersom att jag måste komma in helt i ridningen igen så. Och min "ridlärare" Sara är bara bäst! Det är såå kul att rida för henne då hon ger mig komplimanger hela tiden som; åhh, det där va fint! om man ändå hade sån där kontroll över sin kropp som du har. Eller typ; det är så kul att undervisa dig Tilde! Jag kommer inte ens ihåg vad hon säger men det är så otroligt peppande när det är någon som står och säger att man är jätte duktig och har as fin sits. I belong on the horseback♥
Rosette på bilden men ändå^^
 
//Thilde♥
 

fölets namn?

Ni får jätte gärna komma med namnförslag på R, vi hoppas ju på hingst men har ni nått bra sto namn så tveka inte med att kommentera, inga förslag är dåliga :) 
 
//Thilde ♥

ny vecka, nya tag

Helgen har redan sprungit iväg och ännu en till måndag är här. Omprov på spanskan hade vi också, jag har ingen aning om varför. Det gick ju bra för mig i onsdags när vi gjorde provet. . Men som tur var kom jag ihåg allting och gjorde det utan problemo. Dock ett litet fel, men skit samma. Nu är skoldagen nästan slut och jag taggar för ridlektion på Totti. Jag får proppa i honom med havre innan, hehe, nej jag skojja. Men hoppas på att han är pigg i alla fall. Det ska förhoppningsvis gå bra, bara om mina vader tillåter att jag gör galoppskänkeln idag. Jag har stretchat dom hela dagen idag så hoppas verkligen att dom inte krampar sönder.
Vi hörs ikväll!
 
//Thilde♥

en till tävling

 
//Thilde

friiday

dagen har inte varit på våran sida idag, såklart så skulle det vara trafikstopp när vi skulle in till stan,  Det var knökfullt på bussen så vi svettades ihjäl o vi fick inte gå av bussen. great! Och då tänkte vi att vi kunde dra ut på tiden med att skriva ett inlägg, men tror ni att det ville läggas upp? nej, de e klart att de inte ville. Vi va typ nere på stan ett tag o sen gick vi upp till mc Donalds, gud så gott det var med chicken nuggets! Det var seriöst 100 år sen vi åt det. Nu för tiden har vi bara pallrat oss upp dit och käkat glass ◊ Vi stanade till på hemakväll o köpte godis innan vi hoppade på bussen hem igen, och vet ni vad vi ser när vi kommer upp till stationen då? jo 100 tusen folk som står vid den bussen vi ska åka, ännu mer toppen.Det var typ bara turister som härmade busshållsplatsernas namn på bussresan. Vi hade kul iallafall, nu ska vi nog kolla på film. .

 
Helgens planer:
Lördag: Jag sover ju kvar  hos Hanna, men åker antaglien till stallet och fixar med Rosette efter det.
 
Söndag: Vi åker till upplands-väsby och köper hästgrejjer. röda saker ska köpas in! Vi ska också hälsa på morfar och luncha med honom
 

hörs i morgon bejjbs 
//Thilde ♥♥

wihoo..

.det är fredag i morgon och Hanna och jag drar in till stan! det blir nice. Men vi måste ju först genomgå en heeel seg skoldag, hatar fredagarnas lektioner även fast vi typ latar gärnet efter lunch då vi har gympa och slöjd. Jag red
Totti: idag och vi körde en genomgång på banan innan lektionen på måndag, han skötte sig rätt bra förutom när vi skulle jobba i form i skritten, i vänster varv gick det super men sen när jag böt till höger. Ussch va jobbig han vart! Han ville absolut inte skritta på spåret och vara lite ställd innåt. . snacka om att mit högra ben fick anstränga sig, bara att putta ut honom på spåret varannat steg, kul kul liksom. Vi körde ganska mycket kondition, mycket travövningar och galoppfattingar. Det gick bättre än förra gången och jag kom på en sak! jag måste stretcha ut mina vader innan jag rider på banan. Jag vet inte vad det är men alltid när jag ska göra galoppfattningar så krampar dom sönder. Kan ju bero på att jag alltid rider sega hästar och måste alltid vara övertydlig med galoppfattningen. Men hur som helst, nu ska jag titta på mc´leods daughters, vi hörs i morgon 
 
//Thilde

we ♥

 
love u♥♥♥

stall

tjena tjena! jag drog till stallet efter skolan och red Totti. Jaa vad ska man säga? Det var blåsigt och han vart rädd för typ allt, han stannade till och med fast det inte ens var något som hände. the typical unghäst. Annars gick det ganska bra, har märkt att han inte vill trava med långa steg, fast jag håller ner honom i formen och driver så är han alltid så hääääääär nära på att gå upp i galopp. Något vi måste träna på! Men när jag väl lät honom galoppera gick det super! Jag kan verkligen kontrollera hans galopp, när jag vill att han ska galoppera kort och lugnt så gör han det. Och när jag ger honom tyglarna så galopperar han på i lagom fort tempo. Guldstjärna till galoppen asså ★ 

Skolan flöt på som vanligt, och ännu en deppig kväll har kommit, Justins andra konsert är typ nu/snart och jag sitter här hemma och ska plugga spanska medans några av kompisarna är där och får se super snyggingen. Kan det bli mer orättvist? Nej tänk för att det inte kan det! Men jag hoppas att ni har det bra så hörs vi i morgon, nu ska alla spanska glosor in i huvudet. byee
 
 
//Thilde♥♥

♥♥♥dör så snygg♥♥♥♥

 
and here below can you see a pic when he left his hotel
 
//Thilde♥♥♥

entré

justin bieber anländer till scenen :D mer bilder kommer senare 
 
//Thilde♥

justin bieber

ååååhhhhh vaa jag vill åka diiiiiit är så häääär nära på att beställa golden cirkle platser till på onsdag!  men mamma kommer säga nej, daaaamp, nervööös, jag viiiill!!
 
//Thilde
 

tjoho!

Nu är det så att jag snart ska käka middag och sen bege mig till stallet igen. Jag är otroligt trött så jag kommer nog somna tidigt ikväll. Men jag måste hinna kolla på Vampire Diaries! det var åratal sen jag gjorde det. . jag vet inte ens vilket avsnitt jag ska kolla på  inte bra asså.

Men jag kan säga att jag tog en mysig promenad med Rosette i morse ju, stod och borsta henne i solen i minst en timme före. Hon bara njöt. Och vet ni vad? Mitt så kallade dräcktiga sto som borde vara liiite trött nu hon galopperade minsann över hela hagen för att ta en annan hö-hög. älskling då :) 


Sören red jag på idag, med sadel för första gången! Det gick super förutom att han hostade två gånger i början och sen hostade upp något rött/vitt när vi hade börjat gå. Han fick ha svart utrustning med rött schabrak! snacka om snygg häst   När vi kom tillbaks till stallplanen så såg jag att han var blodig/röd i mungipan och skämtade med Anette om att han hade tappat en tand.. Sen gick Anette och kollade vad Sören hade hostat upp. Hon kom in i stallet med 2 tänder! haha, lite komiskt att jag först skämtade om det och sen visade det sig att det var 'sanning'!
 
//Tiilde♥
 

promenad

sry för dålig kvalité 
 
//Thilde♥

dagens ridpass

Totti: Jag och Lovisa red ut, vi körde intervaller idag också, galopp i backarna, trav där det var bra mark och sen skritt där det var dålig mark/nedförbacke. Han skötte sig suuper duuper bra! Igår red jag först heela tiden och idag red jag bakom, han sköter sig ypperligt bra på båda ställerna. Finns ingen bättre häst  Jag är såå nöjd, läängar till den första dressyr träningen för Sara som förhoppningsvis är nästa måndag. Ska bli otroligt kul att se hur han är när han verkligen får jobba på banan. 
 
Sören: Vi jobbade på banan med tömkörningsgjord, kan inte riktigt förklara hur vi gjorde men han skötte sig ganska bra för att vara första gången.
 
Rosette: När jag gick ut med Totti så såg jag att Rosette låg ner i hagen och kollade mot magen å jag bah: åh nej inte nu så jag skyndade mig och hämtade grimman för att ta in henne men när jag kom in i hagen så hade hon ställt sig upp, vilken lättnad! Jag vill ju att hon ska föla men jag ville absolut inte att hon skulle råka göra det ute med dom andra hästarna. Rosette fick stå inne medans jag höll på med Sören, efter det så gick jag ut med henne på en promenad, hon tyckte att det var jätteskönt och frustade massor. Brukar eran häst typ bara frusta 1 gång? och inte mer? Vet ni vad jag brukar göra när Rosette frustar? jag frustar också, då säger man ju till hästen: jag slappnar också av, och vet ni vad? då brukar hon frusta ännu mer, det är faktiskt lite kul. Det kanske låter knäppt men det funkar!
 
//Thilde♥
 

hallå däär

fredag igen och regnet fortsätter att fallaner utanför fönstret. . Vi får hoppas på sol i helgen då jag ska rida och dels ha stalltjänst på söndag. Jempa, jag och Jullan ska ta båda stallen, det blir alltså dubbelt så mycket jobb, men vad gör man inte för sin häst? Och dessutom var det åratal sen Jempa var i stallet. Aja, det var lite snabba planer för helgen, nu ska jag bara ta det chill och njuta av fredagen. Jag har också bestämt att jag ska byta design + göra ny header igen . . Den jag jag har nu är inte fin. . . Ni får ha det så bra så hörs vi sen
We ♥ Friday 
 
 

nyduschad

hejj, och snart goNatt. Jag har precis komit ut ur duschen.
Totti:
Det vart lite ändrade planer idag. Jag åkte inte till stallet efter skolan. Regnet öste ju ner då! Hade verkligen ingen lust att åka buss till stallet och sen gå typ en halv kilometer. Men istället åkte jag dit och red honom efter middagen då solen kom fram, det vart riktigt varmt och jag svettades till och med under ridpasset. Totti skulle jobba i form så mycket som det gick men eftersom att han försöker komma undan och bara börjar takta hela tiden så vart det lite jobbigt. Vi jobbade mycke intervaller idag.. Först skritt, sen lång trav sen galopp, sen skritt, trav och sen galopp osv. Ja ni fattar, det gick ganska bra men vi behöver byta bett.. nu har han vanligt 3 delat men då måste man ta så mycket i honom, dels så vill jag inte för starkt men något mittemellan. Sista galoppen var Suverän! helt underbar, fattade lätt och sen flöt han fram lugnt och fint, han frustade till och med! Jag har alrig varit med om att han har frustat i galoppen. Det var ju som sagt sista galoppen och man ska ju sluta när det går som bäst. Han fick skritta resten hem med liiite längre tygla än han brukar. Jag vet inte hur mycket jag vågar ge honom eftersom att han när som helst kan hoppa till eller vända. Morötter och kraft fick han som belöning.
bild från i mars ^^
 
Rosette:
Självklart hann jag med henne också, körde en omgång med magic brush, nu har även hon börjat fälla massor på rumpan, och vet ni vad? fölningen börjar närma sig nu, hon har börjat få lite svankrygg nu. Det beror ju på att fölungen har blivit tyngre. såå spännande!

//Thilde ♥

mål med ridningen

hey allihopa! Jag har fått frågan vad har du för mål med ridningen? och det fick mig o börja tänka, när jag var liten ville jag bli som Malin Baryard, känd hoppryttare. Sen köpte vi Rosette och jag har ändrat mål helt, det första jag strävar efter är att hon ska vilja gå frammåt, att vilja jobba.. Nu är det så att hon inte har gett sig än. . Bara ställer sig och bockar/sparkar bakut när jag driver på. En liten del har vi jobbat bort men vi har en del kvar. Precis när vi tog hem Rosette så ville jag börja tävla både dressyr och hoppning med henne. Ett tag funderade jag på att tävla fälltävlan, men alltså terränghoppning. Det borde hon gilla. Men sen ändrade jag mig igen, eftersom att vi har åkt iväg på massa horsemanship kurser tsm så har hon lyssnat otroligt bra på de hjälperna. så Western vore coolt. Därför har jag tänkt börja köra western på heltid när hon ska sättas igång igen. . Men det här ovan var bara planer och mål för Rosette. . Jag själv som person vill gärna ut och tävla dressyr och hoppning på en superduktig häst.. Det är alltså det jag strävar efter. Men sen har jag ju Totti som kanske kan fullborda mina mål. Han är tre år och jag ska snart börja träna dressyr + hoppning med honom och se hur det går. Han har fälltävlans inriktade föräldrar så han borde ha kapacitet till det. Men nu är bara frågan, är han som jag vill ha min tävlingshäst? det vet jag inte.... förhoppningsvis tycker han att det är roligt att jobba. Men vem vet, jag har inte all tid i världen heller, Sören ska ju ridas in också. Men kortfattat här då: Jag vill tävla och det kommer fram ganska mycket i den här texten. Jag vill ockå lära mig mycket mer om natural horsemanship. . Det hör inte så mycket till just ridningen men det ingår hela tiden i hanteringen från marken.
 
hoppas att ni fick förklarat vad jag vill
 
//Thilde♥

tuesday

det är tisdag och jag sitter nu på engelska lektion, å nej, jag skolkar inte. Jag har läst och gjort allt jag ska o nu fick jag tid över så slänger in ett inlägg. Efter skolan så hämtar mamma oss och skjutsar mig och Nora till stallet. Det är tänkt att jag ska gå en sväng med Rosette medans Nora hämtar, fixar med Yazz o.s.v sen ska jag hålla en typ av lektion för henne. Yazz behöver bli rätt riden nu, de senaste gångerna så har Nora typ bara skrittat ut så idag blir det hårdkörning, det beror på hur mycket hon orkar, vi kanske tar fram några bommar om det går bra mot slutet :)
Puss ♥ Rosette
 
//Thilde

stackars er

ja stackars er som har kollat in idag och inte haft något att läsa. haha. Men de var såhär att jag typ åkte till stallet efter frukosten och när jag kom hem (kl 2) så åt jag lunch, träna magen o rumpa och sen duschade. Nu har jag kört in bilder från stallet och ska ta mig i kragen o blogga. Rosette var otroligt söt idag, hon ville absolut inte vända o gå hem igen.. det är ju såå tråkigt och jobbigt att stå i de leriga hagen. Vi gick därför på lite snötäckta åkrar och grusvägar bort till södermarjum. Till slut gav hon sig och ville gå hem. När jag släppte ut henne utan täcke så var hon den blankaste hästen i hagen ΔΔ =) 
 
 
Sören fick också komma ut och röra på sig, tömkörning stod högst upp på schemat.. Det gick inte så bra om jag får säga det själv, som tur var så gick ju mamma med och kunde dra fram honom då han promt skulle backa -.- jobbiga häst. Men i alla fall, han var jättesnäll när jag borstade honom :) fast oj va han fäller på rumpan nu.. otroligt mycke!
 
//Thilde ♥♥

hej hoppla

känner att det bara har varit små släng inlägg idag aå nu ska ni få ett riktigt inlägg. Jag kom precis hem från stallet, jag gick en kort sväng med Rosette runt byn innan jag sköljde bort leran från hennes ben/hovar. Jag har aldrig varit med om att Rosette har fått mugg, men jag vill inte att hon ska få det första gången nu så ska skölja så ofta som det går. Hur noga är ni med sköljning av ben innan intagning/träning? 
På bilden ovan ser ni en serie jag ska kolla på nu de kommande veckorna.. och om ni kollar riktigt noga så ser ni också att jag har lagt dom i fel ordning men skit samma ∞ Vi hörs i morgon igen, have a nice evening people ;)

//Thilde♥

mums

yes, O´boy drack när jag kom hem, och vet ni vad? jag dricker det typ hela tiden.. Kanske inte så bra men det är as gott. Tycker ni om O´boy? Det här är nog den bästa fredagen på länge förutom att vi va tvugna o åka buss hem (mamma brukar hämta oss på fredagar) Annars har det varit toppen, för hela förmiddan så kollade vi på film, sen var det bara gympa efter lunch. Vi skulle egentligen ha syslöjd sista men läraren va inte där och de andra lärarna hade inte nyckel till skåpen så Hanna och jag satt inne i NO-salen och planerade gympan tills på tisdag. Och ikväll blir det chill som vanligt. Antar att vi hörs    
 
//Thilde♥

duktigaste

finaste Totti skötte sig ypperligt bra idag. Jag red en sväng på banan först innan vi red ut med Lovisa och Pagge. Det var otroligt blött där inne men han brydde sig inte speciellt mycket. Travade till och med i form igenom allting. När vi red ut skötte han sig också perfa. Gick jättefint i form i alla gångarter, inte så mycket i galoppen men han höll sig lugn och fin :) o vet ni hur gullig Rosette var när jag gick ner till henne en snabbis? såå otroligt söt! stod och klappade henne lite och sen helt plötsligt kastar hon upp huvudet på min axel och sen typ drar in mig till henne så att jag kramar henne. Vi har ju trick-tränat lite och då har hon fått godis när hon kramar tillbaka :) och sen när hon fick sista godiset och jag gick vidare till grinden så följde hon efter mig utan att jag visste det :') visst har vi tränat horsemanship o allt de där men trodde inte att hon skulle göra det nu utan att jag sökte kontakt..♥
Totti ^^
 
//Thilde

älsklingen fick en promenad idag, hon var lika pigg som vanligt. Fattar inte att hon fortfarande kan takta och vilja springa iväg. Förra året var det en annan häst i stallet som fölade och hon var helt slut dom sista månaderna. Min sötnos klarar helt enkelt inte av att få vila, hon har för mycket energi som måste ut. Det är ju beräknat att hon ska föla den 4:e maj, och vet ni vad? Den 6:e maj skulle jag tydligen åka till ett sjukhus bortom sthlm.. så typsikt. . tänk om hon får för sig att föla natten till den 6:e.. åh, såå jobbigt! aja vi får hoppas på det bästa. Nu ska jag nog käka någonting, och framför allt DRICKA. hehe, de va så här att jag tänkte träna magen nyss men vart helt snurrig i huvudet osv. Uppdateringen blir kanske inte på topp nu i veckan men ett inlägg ska iaf skrivas varje dag.
 
//Thilde ♥

Ponnyakuten

nån mer än jag som tittade?
 

Så grymt kul att se alla gamla deltagare igen! så mycket dom har förändrats!
 
Förlåt för ett slarvig uppdatering tidigare idag men hade varken tid eller lust och skriva ett långt inlägg.
Men nu har jag minsann fixat ny header som jag ska försöka sätta in, vi får se hur det går, om ni inte ser nån skillnad innan ni går och lägger så fungerade det antagligen inte, så goNatt i förväg så hörs vi i morgon igen
 
 
//Thilde♥

beebis

hello :) i morse så ville Nora promt åka in till Älmsta och hämta några borstar som hon hade beställt, o då passade jag nämligen på att kolla efter nya tapeter. Hittade några fina men lånade hem hela pärmen och ska fortsätta kolla. . Hoppas att Hanna kan komma och ge mig smakråd? haha. Men efter lunch så åkte Nora och jag till stallet, började med de tråkigatste.. mocka osv. Men sen klockan 2 kom Anette ner och så red vi ut på Totti och Giovanni. åh gud va Totti var fin, iallafall i slutet då han va trött och inte orkade protestera. Gick i en fin låg form och galloperade så kort och fint som jag bad honom. Men sista ängen, gud va han längde sig. Så underbart att rida när det går så bra. Och vet ni vad? Innan jag gick en sväg med Rosette så stod jag och kände på hennes mage, vet ni vad som helt plötsligt händer? jo jag känner en liten hov som stycker snabbt över handen! hur coolt är inte det? "what a feeling" Innan pappa kom så hann jag även skritta lite på Sören, han gick bra som vanligt :) hehe, barbacka o allt
här kan man faktiskt se att det bara är 4 veckor kvar ^^ spännande
 

//Thilde

dinner

middag på G.. mums säger jag bara
//Thilde

heej fredag!

hej alla fina :) jag har inte direkt hunnit blogga idag, sov ju kvar hos Hanna och va där o chillade fram till middagen. De mesta vi höll på med var bloggfix, jag gjorde delvis en till header idag. Det är så kul att ni hör av er och frågar om jag vill göra en! HÄR kommer ni till bloggen som jag gjorde till idag, jag vart ganska nöjd ♥  Laddade ner ett nytt redigerar-program gjorde jag också, som jag ska sätta mig vid nu och försöka förstå mig på. En nackdel är ju att det är på engelska, men men. Det ska nog gå bra. hör av mig senare
 
Vad har ni gjort idag? ♥
 

//Thilde
 

Happy, vååår

som jag sa så kom ju Hanna över och vi fotade massor, nu valde jag bara ut nåågra. I princip alla bilder kommer upp på Hannas och min blogg, klicka in på den HÄÄR! våren har äntligen börjat komma, men blommor har jag inte sett än :) vi får se hur det bli med stallet i morgon, man jag antar att vi hörs i vilket  fall.
 
//Thilde

snyggisar

här ovanför har ni min kompis Lovisa och hennes nuvarande ponny Palle, visst e dom snygga? för mer bilder och kommande gå in på hennes blogg..HÄR .. Dagen vart fullspäckad med hästar. Nedanför har ni Lovisas mamma och hennes snygga häst, Det vart otroligt fina bilder så tveka inte med att kolla in bloggen..

 
 

toppendag!

Tjena alla, denna dag har verkligen varit toppen med väder och allt! Sören gick som ett ljus, hur lugn och fin som helst! Visserligen är det bara början och jag bara skrittar med ledare men ändå, han är jätteduktig!♥
 
Rosette sköter sig som en klocka när vi går ut och går :) så finns inte så mycket o säga
 
//Thilde

solsken

heey alla glada! Idag lyser solen som aldrig förr.. Våren är här! som vi har väntat, 1:a april och jag har redan blivit lurad av ingen mindre än Hanna som smsade innan jag ens hade vaknat, klart att man går på det då. De första man gör när man vaknar är ju inte direkt att komma på att det är första april och att man kan bli lurad. Nyss lurade jag Lovisa att Rosette hade fölat i morse, det var kanske lite taskigt men det var grymt kul! Om man tänker efter kan hon ju faktiskt föla när som helst, det är ju bara 4 veckor kvar till den betänkta tiden. Man börjar faktiskt bli lite nervös, hoppas bara att snön smälter bort helt nu. Vi vill ju inte ha snö i Maj heller :) Nu ska jag bara ta mig ut ur rummet och gå ner och käka men det kan bli knepigt, eftersom att min syrra e lagom sur på mig så låste hon in mig i mitt egna rum! Hmm, jag får ringa mamma. Sen ska jag pallra mig till stallet och rida Sören + gå en sväng med Rosette. Mammi följer med och fotar så då får ni se mig på lilla Sören, fast han e ganska stor nu :) vi hörs
 
//Thilde