Black Heart

Gym, rida och igen gym

Igår började jag dagen med att vakna hemma hos Simon. Efter frukost åkte vi till gymmet (läs om det på nouw). Efter lunch följde Simon med mig när jag red ut, men han blev så trött på att gå så jah lät honom sitta upp på Zafira en bit på tillbakavägen. Han tyckte hon var svår, haha, men jag fick i alla fall skrivet på papper att hon faktiskt, framför allt lyssnar på vikter, inte endast tyglar och skänkar. I övrigt skötte hon sig jättebra! Vi red en ganska ny runda, där vi kunde möta Simon istället för att han skulle springa efter haha. Zafira och jag tog oss iallafall upp för två branta backar, lite jobbigt tyckte hon att det var, försökte få henne galoppera sista backen också men hon orkade typ inte, haha, så söt! Vi måste träna mer kondition.
 
 
Idag red jag ut igen, med fokus på just galoppintervaller. Försökte komma på vart det finns raksträckor eller långa backar, som inte var alldeles för långt bort, då Simon skulle gå med igen. Vi hittade två låga stockar att trava över och träna på att lyfta benen, eftersom att hon är ganska stor och tung är det något som faktiskt behövs tränas på lite ibland. Vi har tyvärr inga bommar än, så de fungerade perfekt! Jag galloperande fram och tillbaks på en väg, som låg mellan två åkrar, JÄTTEMYSIGT, då de kändes som man var mitt på ett fält. Tror hon tyckte det var kul också. Hon slängde lite med huvudet, hon är så söt, aldrig har hon bockat eller sparkat bakut. Jag tycker hon har utvecklats så mycket. För när jag började rida henne, förra sommaren, så visste hon inte vad galopp var. Hon travade på tryggt ute och på stor volt (på t.ex en äng). Men i början när man bad om snabbare så längre hon bara traven, enormt. Men efter några månaders träning ute, men mycket röst och "lätt" visande att galoppera" så har hon nu fått mycket mer framåtbjudning,  och nu kan hon, till och med gallopera på volt, i båda varven. Jätteduktig är hon! Ute bjuder hon till själv för att galoppera och är allmänt glad. Nästa steg i hennes utveckling är att få koll på rätt galoppskänkel, kunna ändra tempo mellan samlad, lugn galopp och mer fri, framåt galopp. Olika tempo i traven och lyfta upp ryggen lite, - då behövs bommar eller andra upphöjda föremål. Jag kom på nu att jag ska skriva upp mål jag har med henne och datum det ska vara avklarat! Då blir man mer motiverad och vet vad man ska träna på varje gång man rider!

 
 
 

Archery with Emil E

 
Jag har blivit helt såld på en ny sport! Bågskytte, som jag senare, om jag har drivkraften att fortsätta, ska gå vidare till beridet bågskytte. Zafira tränade lika mycket som jag idag, med att stå bredvid, bakom gå runt och kolla lite. Enda tills hon inte brydde sig längre. Måste nämna att Emil var grym, han skjöt inte många gånger men gud va inspirerande, vill skjuta mer, nu, nu, nu! Men har ingen egen båge tills vidare så får hålla mig lite.

 
 

Hemmaträning..

... när den är som bäst. Igår efter att jag kommit hem och ridit körde jag några statiska övningar för mage innan det var dags för att duscha. Körde plankan, mountainclimber (med knät stilla några sekunder uppe vid bröstet) Sen stilla fällkkniv och en variant av mountainclimber där man tar benet framåt fast på sidan, knät mot armbåge. Även där några sekunder stilla. Statisk träning känns verkligen på ett annat sätt än vad koncentrisk och excentrisk känns. Och det är alltid bra att variera lite!
 Jag är hundra procent redo för helg. Simon kom hem redan igår, och för er som inte vet så går han gymnasiet i Falun och är bara hemma helger och lov. Är taggad till tusen för kommande dagar, jag ska rida, träna på gym och lära mig bågskytte. Långa kvällar med serier och inget plugg, och varje minut med min kärlek. Hoppas ni mår lika bra som mig! 

 
 
 

Valentine's day ♥♥

 
Jag och Simon firade denna helg lite extra speciellt igårkväll, som en vanlig dag idag, men vi gjorde allting tillsammans. Mina helger är alltid lite extra speciella mot vardagarna, för då är bästaste Simon hemma ♥♥ Vi firade igår att det var 600 dagar sen vi pussades första gången. Så vi gick på dejt, lite som en alla hjärtansdag dejt också, då vi inte kunde gå ut och äta idag :) Ed's burger gick vi till, en riktig restaurang, med meny där man får vänta på maten och sen kalla in notan och ge dricks. Var lite som på film, bara han och jag :') sen tog Simon mig till högsta punkten i Norrtälje och vi kollade på den fina utsikten. Mer dröm kunde det inte bli :D ♥♥


Idag gick vi upp ganska tidigt för att ge hästarna frukost, och sedan ta ut dem. Vi själva åt frukost och pluggade medans vi väntade på att de varit ute en stund. Sen tog jag in Zafira igen, gjorde i ordning och red henne. Blev så inspirerad igår, att vi behövde träna galopp. Hade aldrig galopperat henne på volt förut, men det gick ju jättebra! Ni får till och med ett litet klipp här:

Efter ridturen och efter att vi ätit lunch så åkte vi hem till Simon. Tog det lugnt en liten stund, sen åkte vi till gymmet alliphopa. Det var ett gratiserbjudande idag att ta med sig den man är sig kär och träna lite. Och et skadar absolut inte ;) blev axlar, triceps och biceps, kändes riktigt bra! Armar på så sätt är svårt att träna hemma så man får passa på när man kan ta sig till ett gym.
 
 
Rosor är röda, violer är blå, jag älskar dig och det kan ingen ändra på! ♥

Idrottsdag - badminton & bowling

Torsdagen innehöll en 2 timmars idrottsdag. Vi fick boka in själva vad vi ville göra, och vi var ganska sent ute tyvärr, jag hade velat testa squash, men det fick bli badminton och bowling istället. Ursäktar för halvkassa bilder, Ville visa er någonting, så filmade och fick bli stillbilder därifrån. Tyckte det gick bra. Hela dagen flöt på, vi hann inte köra så mycket badminton, men det var kul så länge det varade.
 
Bowlingen efteråt gick bra, riktigt bra faktiskt. Vi hann köra 2, nästan 3 serier. Första gick sådär, Lovisa ledde. Sen efter serie två, när vi alla tre fick strike på raken så avslutar jag serien med två strikes efter varann, hade jag satt en tredjde hade det varit bästa avslutet. Då man till och med får tre chanser. Men inte det, men börjar serie 3 med strike och sedan rullade det på med spärrar, så jag tog hem det där. Tror att jag fick dagens highscore. Ska inte skryta, för om skylten inte uppdaterades så ljuger jag. Men så som det såg ut då så slog jag det 😊

200 000 visninar

 
Lägger upp denna igen, Therese Lindgren firar 100k, 200k och 300k prenumeranter. Men jag firar nu 200k visningar, och firar med lite semla.. 

Mina dagar nu för tiden...

...består av mycket nagellacks målande, då jag fått nya, underbara nagellack i julklapp och födelsedagspresent. Samt rida alla dagar jag hinner och sen träffa min andra hälft emellan allting. Han ska nu för andra gången på denna vårtermin åka till Falun och gå i skolan. Jag har bara gått i skolan i 4 veckor redan, och han 1 men vi båda har 3 veckor kvar till sportlov. 
 
Zafira idag var duktig, vi har ridit ut på senaste, men idag red jag, som jag brukade göra hemma hos Linda, på en stor volt, på en åker. Övning jag fått av en westerntränare, lite basic, men trava några varv där gjorde henne trött. Det är bra! Även om jag tagit de försiktigt när vi ridit ut på senaste på grund av att hon bokstavligen tog "bettet" (hade inget bett då) och skenade i galoppen. Så behöver hon ju förbättra konditionen så att hon orkar hålla lugn galopp.. Galopperade lite idag, när hon var trött. Vilket gick super! Haha :)