Black Heart

Traditionell midsommar

Jag firade midsommar, liksom de flesta svenskar, med dans runt midsommarstång, 5-kamp och sill-lunch. ♥

Klockan 10 var vi på plats på Erikskulle, en samlingsplats där jag bor, där det oftast händer traditionella saker. Där restes en midsommarstång klockan 11 och alla barnfamiljer dansade små grodorna. Mitt lilla kusinbarn var jättegullig som hoppade runt och skrattade. Samtidigt hölls ett lotteri på. Min mormor köpte 5 lotter och gav ut till Simon, mig, och min syster (två behöll hon). Och där gick hon miste om en högvinst, för lotten jag öppnade var det dubblelnollor på, och det betyder att man får plocka valfri sak från högvinsterna. En bild under ser ni vad jag tog, en baden-baden solstol, en ljusblå. Tyckte den var fin! Vi har bara en svart hemma. Så nu blir det mindre tjafs om vem som ska sola mage, haha. 
 
 
5-kamps turnering körde vi i min familj innan vi begav oss hemåt. Det var ingen vinst, men vi tävlade internt. Simon, jag mamma och pappa (Nora och mormor var fegisar och vågade inte vara med, haha) Fiska, spika ned spik, kasta sönder tallrikar och pilbåge. Gissa vad som gick bäst? Pilbåge såklart. Men jag landade på en 3:e plats. Simon vann, pappa kom strax efter och mamma sist. Hihi 

 

En vanlig midsommarlunch åt vi hemma hos mig, med potatis, köttbullar, prinskorv, sill och ägg. Riktigt gott. När den måltiden var uppäten så åkte jag och Simon hem till honom. Och runt 4 var det sill igen, jag åt inte mycket då inte, haha, håller mig gärna till bröd och vatten då jag inte har lärt mig det där med sill än... Men efter en paus med pilkastning (som gick jättedåligt för min del) så var det dags för riktig middag. Oxfilé, bearnaise, färskpotatis och baguette. Riktigt gott! Bilder från kvällen kommer senare :)Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:


Din blogg:


Din kommentar:

Trackback