Black Heart

När solen visade sig..


..Så log hon och myste lite. Dagsfärska bilder från i morse runt 10. Nästan så att hon inte ville resa sig, men efter att ha rullat sig lite (bara för att jag skulle ha mer att göra) så ställde hon sig upp och gick med till stallet. Vi har gjort så nu att de får äta frukost i lilla hagen på morgonen, just för att morgonsolen lyser på fint där, och så är det närmare att hämta om man ska rida innan lunch, haha. Nej men så får de gå upp till skogen när vi ridit - mycket bättre. Så kan man i alla fall göra när det är helger och lov :)
Hon börjar verkligen gå bra!En svettig Zafira ser ni här ovanför, och det är i princip så hon ser ut efter varje pass nu för tiden. Hon fäller inte så mycket och det börjar ju bli varmt nu. Jag fick försöka ta ryktstenen och hjälpa till, men det gick inte så bra. Hon tror väl inte på att det ska hålla sig varmt ute, haha. Tur att hon är söt ändå! 

På tal om söt - hon har varit så underbar på senaste. Idag fick jag till ett riktigt kliv i traven, så ska det vara! Nu gäller det bara att uppmuntra, så att steget sätter sig. Galoppen tränar vi fortfarande på att hon ska fatta på en gång, och sen hålla ett lugnt tempo. Det går bättre och bättre! Har hon energi men är blivit trött under ridturen så är hon underbar! Hon tycker bara att det är kul och ibland vill springa på lite snabbare. - Det får hon om hon fortfarande är lyhörd.

I skritten, framförallt, så har jag börjat träna på att hon verkligen ska flytta för skänkeln, så att jag kan korrigera henne när hon viker undan/blir rädd för någonting eller tränger. Det har gått bra, men sen kommer vi till de situationer där hon verkligen vill undvika någonting i vägkanten, och då förstår man väl kanske att hon inte vill lyssna och flytta dit, haha. Så hon är duktig! Tror jag ska ta en lektion på henne på onsdag! För att få någonting nytt att "träna" på :)

Firande av b-day och lov

 
  
 
Jag avslutade sista skoldagen med dessa tre och lite somrigt fika på espresso house. Jag testade en ny frapino, jordgubb och vit choklad, den var drömgod. Jag har bara hållt mig till choklad-frapino för att jag älskar den och inte vill lägga ner pengarna på nåt som skulle smaka mindre bra, haha. Men nu har jag en till favorit på den listan! Vi firade inte bara lov utan också Julias födelsedag. Hon var utomlands, eller rättare sagt på väg hem från Maldiveena när hon fyllde år så vi tog det firandet i onsdags i ställer. 

En riktig safir är hon!

Jag har haft ett ganska så skönt schema denna vecka, vilket har resulterat i att jag kunnat rida i solen! Vi har gosat, tränat på tempot, men samtidigt bara kunnat ta det lugnt! Och anledningen till det är att tvåor har varit ute och rest, med många lärare och då har vi haft annat schma med onödiga föreläsningar osv. Simon har för en gångs skull gått en hel vecka så det har resulterat i att jag fått vara mycket själv när skolan inte kallade. Vilket betyder = hästar, städa och plugga. En välbehövlig vecka innan två skoldagar och lov. Juste! I onsdags, satt jag faktiskt i bikini och solade, i hela 45 minuter, SÅ varmt var det! Hoppas verkligen att våren är påväg nu!
 Kolla så fin hon var med inbakad fläta i manen! Hade så när jag red och såg att hon inte hade sån tjock hals ändå, då kändes hon inte lika grov längre.
 
Alla ritter har gått bra, både dem ensamma och den med Nora. Hon börjar landa lite nu och har fin framåtbjudning!

1till blogg, nya planer & glädje!

Jag ska testa ny bloggportal men..jag kan verkligen inte släppa denna blogg på blogg.se och designgen som jag har. Men för en mer träningsblogg, och för att komma ut lite mer i bloggvärlden har jag skapat en till på nouw.com. LÄNK HÄR: nouw/tiildew
 
 
Desgninen är fortfarnade mörk och lila. Det är fortfarande min stil på bloggar! Jag var verkligen igång med träningne på sportlovet ocg hade mycket att skriva. Men nu har det blivit mer dött, jag rider och går i skolan. Vilket hör mer till att skriva här. Jag måste dock ändra header om det ska vara rättvist. Rosette och Lexus är inte centrumet i mitt liv längre. De ligger mig fortfarande nära i hjärtat, men tyvärr inte fysiskt. Nu är Zafira mitt centrum inom ridsporten. Och jag ska göra upp ett schema och sätta upp mål för vart jag vill komma med henne. 
 

Bågskytte som tidigare nämnt, är en ny sport jag blivit fast vid. Jag fick idag hem min egna båge, mina egna pilar och även en tavla att träna på. Nu är det bara att öva och öva! 
 
Att skriva detta inlägg fick mig att tänka framåt, riktigt positivt, har så mycket jag vill och känner att jag kommer klara av att göra! Ett mål inom kort är att Zafira ska bli trygg med ljudet av pilarna när de träffar tavlan. Emil Eriksson red henne igår. Och det gick absolut inte förfärligt! Han tyckte att hon var lättlärd och att jag bara ska göra henne okej med ljudet av pilarna. Med lite bakgrund i ryggsäcken så är hon inte bekväm med det, men bara man tar det lugnt, gör det till något positivt och verkligen visar henne att hon inte har någon anledning till att reagera.
 
 
Hon vilade nästan hela denna vecka, jag tömkörde henne en kortis i skogen i måndags, och igår red jag hem till Linda. Men annars har det varit en lugn vecka för henne. Men kommande två veckor har jag lediga dagar och korta dagar. Så nu ska vi köra! Vägarna är perfekt mjuka och blöta då isen är borta. Och förhoppningsvis kommer solen att titta fram lite. Perfekt! Igår gjorde hon skänkelvikning över vägen! Hon gjorde det! Det var första gången jag testade och hon gjorde en rikig skänkelvikning! Blev så imponerad. Hon vet verkligen vad skänklarna betyder! Såå stolt! 
 
 

Throwback Thursday

 
Detta är en film på en stand up paddle kurs, ute på östkusten, som jaf var på som avslutning med kollegorna på mitt sommarjobb 2015. Det var riktigt kul, och ni som bor på samma område som mig vet hur lite sommar vi hade år 2015, så var det inte en stekhet sommardag som detta skedde. Vi hade bara tur att solen kollade fram helt enkelt. Mysigt var det och jag älskar att lära mig nya saker. Det var lite svårt att få in tekniken för att ta sig fram ​fort​ men det spelade egentligen ingen roll. Vi alla hade i alla fall kul, inte så många tappade balansen, även om vi skulle göra lite tricks på brädan. Haha, vår coach utmanade oss med lite olika saker. Ha en bra torsdag och håll inne förväntan för fredag och helg! Puss😘

Riktigt svettig

 Blev både hon och jag idag. Vi tränade igen på att galoppera på volt, jag blev lite sur mot slutet, men förstod varför hon slarvade efteråt. Hon måste tyckt det var skitjobbigt! Mycket päls + mycket galopp + sol och värme = inget annat än svett! Nora sa att hon såg fin ut, men jag kommer ju såklart bara ihåg när hon blev rädd för katter som skrek, skenade och sparkade bakut från ingenstans. Samtidigt som hon var lite på tårna så förstår man ju att hon tyckte det var kul, därav lite snabbare tempo på egna villkor och lite bakut. (gillar att jag skrev igår att hon aldrig gjort nåt sådant förut) men nu så, haha, man ska inte berömma. Då händer de man sagt inte har hänt :). Men jag måste fortfarande säga att hon är duktig! Hon fattade galopp alla gånger, gjorde några felfria varv. Jag hade nog inte full koll på mig själv heller och det spelar ju in ganska mycket. 


Som tur var så var ju solen framme så jag behövde inte vara rädd att hon skulle frysa när svetten började torka. En dusch kanske hon skulle behövt, men vi har bara kallvatten i stallet, och det är verkligen iskallt så det fick tänkas om..