0 Läs mer >>
Detta var ett arbete som jag gjorde i digitalt skapande och ska representera mig. Vilket jag tycker att den gör också. Jag gillar Twilight, Simon och hästar. Jag bloggar på tiildew.webblogg.se och min favorit låt just nu är Trouble av Avicii. Och till sist mina mest använda emojis.
 
 

Scan me.

0 Läs mer >>
Estetklasserna på Täby Enskilda Gymnasium ska den 6 till den 8 november vara med på fotomässan i Älvsjö. Och här är mina bidrag, skolan ska sedan välja vilka elevbilder de vill ha och printa ut för att sedan visa upp i skolans monter. hoppas verkligen några av mina bilder kommer med. Det vore superkul! :D 
 
 

Bidrag till Fotomässa...

0 Läs mer >>
Här är ett exmpel då man måste använda sig av ett långt skärpedjup = högt antal på bländaren. Ni ser att personerna står olika långt ifrån kameran och hade jag haft ett lågt bländareantal så hade kanske första personen blivit någorlunda skarpare än den andra.

När man håller någon annans ansikte över sitt egna kallas det att göra en sleeveface. Här är tisdagens försök. Jag tyckte den blev riktigt bra faktiskt! LP-skivorna kanske blev något ur fokus. Men det var bara för att jag behövde använda mig av lång slutartid. Och bilderna kanske skakade lite. 

Bländare: 22

Långt skärpedjup - sl...

0 Läs mer >>
Den här veckans fotolektion upplägg var att experimentera med kort och långt skärpedjup. Alltså bländaren. Första bilden har ett ganska kort skärpedjup. Jag tog även 2 bilder till av samma motiv med längre och längre skärpedjup. Redan på andra bilden ser ni ju skillnaden. 

Bländare: 5,6

Bländare: 22
 
Det är ganska kul det här. Och man kan använda sig av de olika skäpedjupen beroende på vad man vill förmedla och visa i bilden. Jag tycker kort skärpedjup är såå snyggt!

Kort skärpedjup