0 Läs mer >>

ett smakprov bara. Dagens fotolektion gick ut på att fota intressanta bilder på skolan och elever som får åk 9:or att vilja börja på skolan till ettan. Och har man tur kanske någon av våra bilder kommer med i katalogen. Med namn under och allt :D  

Bilder till skolans k...

1 Läs mer >>
 
Tre olika exempel på min senaste uppgift i digitalt skapande. och ni ser väl ganska tydligt att det var så att man skulle hålla upp ett fotografi och sen fota av det på samma plats och samtidigt få det att gå ihop. Men det var riktigt svårt.

Det var bara den översta bilden som blev bra. Men visar er allihop ändå. Det var såhär att min systemkamera jag tog med mig till stallet för att fota inte riktigt ville sammarbeta. Den hade inget batteri kvar. Too bad liksom, men vi fick ta mobilkameran istället, och det gick lika bra det. 

Dear Photograph

0 Läs mer >>
 
Idag skulle vi experimentera med slutartiden och då stod rörelseoskärpa på schema. Den första bilden var egentligen inte med i uppgiften men den var rolig att fota ändå. Andra bilden är på min klasskompis Johanna. Där vi fotade med stativ och ett rörligt objekt. 
 
Vi gjorde även en panorering - utan stativ, förstod inte riktigt poängen med det, men läraren tykte att bilderna blev coola. Så ja, tänker dock inte visa er, för personligen tycker jag att det ska vara lite skärpa åtminstone, någonstans i bilden, haha!
 
Och om bilderna inte är jättefina så är det för att jag inte orkade ändra storleken på bilderna så blogg.se fick komprimera dem själv. 

Rörelseoskärpa

0 Läs mer >>

Idag fick vi lära oss grunderna i kameran. Bländare, slutartid och ISO. Sen fick vi allihopa gå ner till en sjö och fota lite. Här är tre oredigerade från dagen. Har dock lagt på liiite ljus på den sista. Jag och Josefin var i en grupp och turades om med kameran. Vi hade idag en Nikon D5100 att pröva oss fram med.

Och jag måste säga att det var mycket svårare än vad jag trodde att det skulle vara! Vissa bilder blev bra, vissa blev riktigt kassa om jag får säga det själv. Haha!

First shot. Manuellt

0 Läs mer >>
Lektionen igår slutade med att jag fick det här gjort:
 
Uppgift 1, utforska textverktyget lite enkelt. 
Uppgift 2. Använda bloob brush tool och använda sig av lager. Exemplet var ett träd så jag gjorde ett liknande.
Sen satt jag även hemma en kväll och gjorde dessa fina "kulor" endast med ellipse tool. För att  göra mig mer bekväm med illustrator.  

Vidare i Adobe Illust...

0 Läs mer >>
 
Hallå hallå! Jag hade min första och riktiga lektion i fotografisk bild i tisdags. Och den dagens uppgift var inte svårare än att "fota på auto" och sen i olika perspektiv typ. Här har vi ett foto med grodperspektiv på min vän Tilde. ja vi har samma namn, kul va? :D

Nästa vecka skulle vi gå in på kamerans manuella inställningar. Vilket är det jag vill lära mig! Så låt dagarna gå fort framåt!

Fotografisk Bild 1